In 2010 meer bezoekers in Nederlands Fotomuseum

In het gebouw op de Kop van Zuid in Rotterdam ontving het Nederlands Fotomuseum in 2010 ruim 52 duizend bezoekers. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor: in 2009 trok het museum ruim 50 duizend bezoekers.
De meeste mensen kwamen vorig jaar naar het museum voor de tentoonstellingen The Brown Sisters van Nicholas Nixon en Poste Restante van Nan Goldin. Deze laatste tentoonstelling is nog te zien t/m 9 januari 2011.
De tentoonstelling QUICKSCAN NL – te zien in Shanghai tijdens de Wereldtentoonstelling – trok in korte tijd ruim 4500 bezoekers.

Het aantal bezoekers van de websites van het museum is sterk gestegen: van dik 300 duizend in 2009 naar ruim 510 duizend in 2010.
Uiteraard de eigen website nederlandsfotomuseum.nl werd druk bezocht, maar ook het eigen You Tube-kanaal en de websites fotografen.nl, fotografiebibliotheek.nl, weblessen.nederlandsfotomuseum.nl en daguerreobase.org. De nationale fotoagenda Photostart.nl is begin 2010 opgegaan in PhotoQ.nl, de nationale fotografiewebsite waarvan het Fotomuseum partner is. De bezoekersaantallen van deze site zijn niet in eerder genoemde aantallen meegenomen.

Verwacht in 2011
ANGRY | Jong en Radicaal, The New Topographics, Eugène Atget – de eerste overzichtstentoonstelling van deze Franse fotograaf – en De Donkere Kamer, de nieuwe permamente tentoonstelling waarin aan de hand van de eigen fotocollectie de fotografiegeschiedenis wordt getoond. Online wordt de nieuwe website Fotoleren.nl opgeleverd.