Inhoud broekzak op de foto

Sinds vrijdag 5 juni 2009 is er op de 5e etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam een foto van 80×180 cm te zien met daarop de inhoud die Herman Brusselmans op 15 april 2009 uit zijn broekzakken haalde.
Brusselmans is een van de deelnemers aan het fotoproject Empty your pocket bedacht en uitgevoerd door George Maas. De foto van Herman Brusselmans is gemaakt op het parkeerterrein bij Paradiso waar hij moest optreden naar aanleiding van het tienjarig jubileum van Joost Zwagermans Gimmick.

Het fotoproject is te zien op www.emptyyourpocket.com

In het juni nummer van Mug Magazine is Herman Brusselmans gevraagd om iets te vertellen over de inhoud van zijn ter plekke geleegde zakken. Daarna zal elke maand iemand anders van de deelnemers worden geinterviewd.

Empty your pocket heeft alles te maken met het begrip "identiteit", aldus Maas: ‘Net als kleding zegt Empty your pocket iets over je zelf. Empty your pocket werkt alleen met vrijwilligers. Om de integriteit van het project te waarborgen vraag ik zonder van te voren een afspraak te maken of je wilt deelnemen aan het project. Je hoeft dan alleen je zakken te legen. Een tweede kans is niet mogelijk.’