Inschrijven Dick Scherpenzeel Prijs 2012 is geopend

Journalisten en redacties kunnen hun producties weer insturen voor de Dick Scherpenzeel Prijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt om journalistieke producties over ontwikkelingsvraagstukken in niet-westerse landen te belonen. Journalisten, fotografen en filmmakers hebben tot 1 maart 2013 de tijd om hun productie(s) in te sturen.
Elk jaar worden er twee prijzen uitgereikt. De eerste prijs is voor de beste journalistieke productie en wint 7.500 euro. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro voor de beste inzender tot en met 25 jaar. Het gaat om geschreven werk, digitale producties, radio en/of televisieproducties, die gepubliceerd of uitgezonden zijn in het jaar 2012.

De vakjury onder leiding van Hans Laroes kiest de winnaar uit drie nominaties, die enkele weken voor de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.Belangstellenden die hun productie willen laten meedingen, kunnen deze opsturen naar Lokaalmondiaal. Ook vrienden, docenten, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen, mits zij toestemming hebben van deze deelnemer.De winnaars worden op 23 juni bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking door lokaalmondiaal.

Het inschrijfformulier en de regelementen zijn te vinden op de website: lokaalmondiaal.net