Inschrijven geopend voor internationale fotowedstrijden

De inschrijvingen voor de Canon Female Photojournalist Award en de PHE OjodePez award zijn weer geopend. De prijs vanCanon en de French Association des Femmes Journalistes (AFJ) wordt elk jaar in september uitgereikt tijdens het Visa pour I’Limage Festival in Perpignan in Frankrijk.
Een jury van fotografen en leden van de AFJ zullen een selectie maken aan de hand van presentaties en eerder gemaakt werk. De winnares krijgt een bedrag van 8000 euro voor een eenjarig journalistiek fotoproject dat op het festival in 2013 te zien zal zijn.Inzenden kan tot 31 mei, 2012

OjodePez en PhotoEspana gaan samenwerken om de vijfde editie van de PHE OjodePez Award uit te reiken.Het magazine OjodePez wil de documentaire fotografie naar een hoger niveau tillen en gaat daarom samenwerken met verschillende internationale fotografie evenementen.

Documentaire fotografie over menselijke waarden als solidariteit, ethiek, toewijding en gerechtigheid staan centraal tijdens deze wedstrijd.
De beste portfolio wordt geselecteerd en ontvangt een bedrag van 3000 euro en het winnende werk wordt samen met foto’s van de overige negen finalisten gepubliceerd in het herfstnummer van OjedePez.

PHE OjedePez Award
Canon Female Photojournalist Award