Inschrijven geopend voor Photo Academy Award 2013

Ben je net afgestudeerd of ga je dat binnenkort doen aan een fotografie-opleiding op hbo-niveau en heb je daarvoor onder meer een multimedia-productie gemaakt, stuur die dan in voor de PhotoQ-categorie van de Photo Academy Award. Levert je bij winnen veel aandacht op bij PhotoQ en wellicht ook andere media. Voor de andere categorieën van de Award kun je natuurlijk prints en boeken inzenden.
Het persbericht van de organisatie:

BEZORG JE CARRIERE EEN VLIEGENDE START:

Doe mee met de Photo Academy Award 2013!

Jouw portfolio in P|f! Een expositie bij Sophie Maree, jouw werk in SHUTR, online op PhotoQ of in Volkskrant Magazine! Of toch een opdracht voor ELLE of reclamebureau Happiness Brussels? Fotograferen voor De Morgen, of een uitgave van jouw eigen fotocahier door ÈPOS|PRESS… Lijkt dat je wat? Doe dan mee met de Photo Academy Award en bezorg je carrière een vliegende start!

De Photo Academy Award is dé wedstrijd voor aanstormend fotografisch talent en wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd. De wedstrijd staat open voor alle studenten van fotografieopleidingen op HBO-niveau in Nederland en Vlaanderen, die tussen 1 januari 2012 en 31 december 2013 eindexamen hebben gedaan of gaan doen.

Doe mee en maak kans op prijzen in de vorm van betaalde opdrachten, publicaties en exposities. Daarnaast zijn er eerste, tweede en derde prijzen overall en een publieksprijs. Je kunt meedoen met enkele beelden, series, fotoboeken en multimediaproducties naar eigen keuze, er is geen verplicht thema.

Er zijn dit jaar negen categorieën, drie overall prijzen en er wordt weer een publieksprijs uitgereikt:
1e prijs overall: 2500 euro (beschikbaar gesteld door Fotomuseum Den Haag i.s.m. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen)
2e prijs overall: 1250 euro (beschikbaar gesteld door Viewbook.)
3e prijs overall: 750 euro (beschikbaar gesteld door FotoLabKiekie)

Publieksprijs: deze populaire prijs wordt wederom beschikbaar gesteld door Transcontinenta, maar we houden nog even geheim wat er te winnen valt!

categorie ELLE: betaalde opdracht en/of plaatsing in ELLE
categorie De Morgen: betaalde opdracht en/of plaatsing in dagblad De Morgen
categorie Happiness Brussels: betaalde opdracht voor reclamebureau Happiness Brussels
categorie Volkskrant magazine: betaalde opdracht en/of plaatsing in Volkskrant magazine/V
categorie Sophie Maree: expositie in Galerie Sophie Maree
categorie P|f: publicatie van jouw portfolio in P|f Professionele Fotografie
categorie PhotoQ: een maand lang jouw werk op de homepage van PhotoQ
categorie ÈPOS|PRESS: publicatie van een fotocahier/portfolio door ÈPOS|PRESS
categorie SHUTR: publicatie van jouw portfolio in SHUTR fotomagazine

De vakjury van de Photo Academy Award 2013 bestaat uit: Caroline Brugman (ELLE), Kaat Celis & Eric De Mildt (De Morgen), Ross Mc Currach (Happiness Brussels), Heike Gülker (Volkskrant magazine/V), Muriel Mager & Ronald Schmets (Sophie Maree), Jan Paul Mioulet (P/f), Edie Peters (PhotoQ), Piet Sloot & Stephan Peters (ÈPOS|PRESS) en Robert Theunissen (SHUTR).

De overall jury van 2013 zal onder leiding staan van Lars Boering, directeur van FotografenFederatie.

Van de genomineerde en prijswinnende foto’s wordt een expositie samengesteld die door ProFotoNet, Bootsma Technologies en [S]Color professioneel wordt gepresenteerd en te zien zal zijn in Fotomuseum Den Haag. Hier worden op donderdag 19 september de winnaars bekend gemaakt. De expositie van alle genomineerden is daarna onder andere te zien in Amsterdam, Antwerpen, Groningen, Rotterdam en Eindhoven.

Om deel te nemen moet je je aanmelden op www.photoacademyaward.com. Hier vind je ook alle verdere informatie. Je kunt je werk insturen van maandag 10 tot en met zondag 30 juni tot 16.00 uur, zorg dat je er op tijd bij bent!