Inschrijven voor Bouw in Beeld prijs kan tot eind november

De inschrijvingstermijn voor de Bouw in Beeld prijs 2008 is van start gegaan. De competitie biedt Nederlandse fotografen de kans zich te presenteren op belangrijke culturele podia en mee te dingen naar een geldprijs van 10.000 euro, aldus een persbericht. De fotografieprijs is een initiatief van de Edgar Degas Stichting in samenwerking met Ballast Nedam.
Het persbericht vervolgt:

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kunnen fotografen hun voorstel voor een fotoserie inzenden waarin de relatie tussen de disciplines fotografie en architectuur centraal staat. Dit jaar worden zij onder de noemer Mijn Ruimte, Mijn Plek uitgedaagd om de emotionele relatie tussen mens en ruimte te verbeelden.

Een selectiecommissie bestaande uit beeldend kunstenaar Ine Lamers, fotografen Marcel van der Vlugt en Jan Zwart, Kim Bouvy (curator Bouw in Beeld tentoonstellingen) en Chris Mos (directeur commercie en communicatie van Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling) selecteert tien fotografen die hun serie kunnen realiseren. Het gemaakte werk wordt van 17 juni t/m 12 juli 2008 geƫxposeerd in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Tijdens de vernissage zal de winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2008 bekend worden gemaakt. De tentoonstelling reist na juli door naar andere Nederlandse culturele podia.

Tijdens de eerste Bouw in Beeld prijs 2007 zonden ruim zeventig fotografen hun werk in voor de opdracht GebouwGezichten. De fotoseries van twaalf finalisten werden van maart tot mei 2007 tentoongesteld in het Nederlands Architectuurinstituut te Rotterdam. Maarten van Schaik (1973), die in 1997 afstudeerde aan de Amsterdamse Rietveld Academie, sleepte met zijn vierdelige serie de Bouw in Beeld prijs 2007 in de wacht.
De recent opgerichte Edgar Degas Stichting heeft zich ten doel gesteld om podia te bieden die de ontwikkeling van kunst en cultuur stimuleren. Naast fotografie kunnen in de toekomst ook andere disciplines aan bod komen.

Deadline voor inzending voor de Bouw in Beeld prijs 2008 is 30 november 2007. De voorwaarden voor inzending staan op www.bouwinbeeldprijs.nl.