Inschrijven voor Photo Academy Award tot 25 juni

Studenten en pas afgestudeerden aan de Nederlandse en Vlaamse foto-opleidingen op hbo-niveau kunnen tot 25 juni materiaal in sturen om mee te dingen naar de Photo Academy Award. Ook PhotoQ neemt dit jaar weer deel en geeft ruimte aan de winnaar van de categorie Multimediaproducties.
De prijs voor de beste multimedia-productie is publicatie op PhotoQ. Nominaties komen in de rubriek PhotoQ Multimedia, de winnaar krijgt als extra een week lang de ruimte bovenin de home page van PhotoQ. En met een beetje geluk hangt er meer aan vast. Zo kreeg de winnares van vorig jaar, Iris Box, een aantal opdrachten voor filmpjes die De Donkere Kamer-avonden in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam aankondigen. Hoe het dit jaar uitpakt, is nog niet te zeggen, maar welwillende aandacht is verzekerd.

PhotoQ vorig jaar: Winnares en genomineerden PhotoQ-prijs voor multimedia

Een persbericht van de Photo Academy Award meldt:

Wil jij als startend fotograaf meteen in beeld komen bij de betere bureaus, bladen, galeries, musea en ook nog kans maken op de hoofdprijs? Schrijf je dan in voor de Photo Academy Award 2011! Je kunt je nog inschrijven tot en met zaterdag 25 juni, 16.00 uur.

Jury en prijzen
De onafhankelijke jury, die bestaat uit curatoren, redacteuren en artdirectors van de organisaties die de prijzen weggeven, staat dit jaar onder leiding van Roy Kahmann, eigenaar van Kahmann Gallery in Amsterdam.
De juryleden bepalen de winnaar binnen hun eigen categorie en kiezen samen ook de overall winnaar, die 2.500 euro en een publicatie in DIGIFOTOPro in ontvangst neemt.

Het werk van alle winnaars en genomineerden zal te zien zijn in de DIGIFOTOPro Special en in de expositie in het Fotomuseum in Den Haag waar ook de feestelijke uitreiking plaats vindt op donderdag 15 september. Hierna zal de expositie onder andere te bezichtigen zijn in Amsterdam, Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

In de afgelopen jaren is de Award gewonnen door talenten als: Rob Hornstra, Ivo van der Bent, Sofie Knijff, Marrigje de Maar, Sofie van Dam, Robin de Puy… kortom, een Award die echt talent een podium biedt.

Alle informatie over deelname en inschrijven voor de Photo Academy Award is te vinden op www.photoacademyaward.com. Hier is ook werk te zien van winnaars van voorgaande jaren en hun prijzen.