Inschrijving ASN Bank Mediaprijs voor professionals geopend

Tot 15 oktober kunnen professionele fotografen, journalisten, programmamakers, cartoonisten en andere mediamakers hun producties insturen om mee te dingen naar de Zilveren Zebra. De prijs is een samenwerking tussen de ASN Bank en het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR).
De Zilveren Zebra wordt op 15 december uitgereikt aan de maker(s) van een fotoserie, tekst, radioprogramma, film of video die op een inventieve en kritische wijze de multiculturele samenleving in Nederland belicht(en). De winnende inzending wordt beloond met een geldprijs van 10.000 euro en een trofee.

Voorwaarde voor deelname is dat de werken/producties (fictie en non-fictie) zijn gepubliceerd/uitgezonden in de periode van 9 september 2005 tot en met 1 oktober 2006. De jury van de ASN Bank Mediaprijs 2006 bestaat uit Aad van den Heuvel (voorzitter, programmamaker), Nazmiye Oral (columniste Volkskrant), Hans Verploeg (Free Voice/NVJ), Hanan Nhass (journalist), Piet den Blanken (fotograaf), Noraly Beyer (NOS journaal) en Hans Van Soest (GPD en eindredacteur/uitgever Zozolala).

Eerdere winnaars waren onder andere Johan van der Keuken voor zijn documentaire ‘Amsterdam Global Village’ en Jan Banning, voor zijn fotoseries in Trouw.

• Voor meer informatie en het inschrijfformulier, zie: www.lbr.nl