Inschrijving pitches Donkere Kamer 4 open

De Donkere Kamer zoekt drie fotografen die hun project op 9 mei 2011 in drie minuten willen pitchen. Het publiek dat de avond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam bezoekt, bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.
De oproep:

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie vermeerdert het opgehaalde bedrag.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk 14 april 2011 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een pdf van niet meer dan 5 MB naar: pitchjefotoproject@fotografenfederatie.nl en wie weet mag jij maandagavond 9 mei 2011 je project komen presenteren!

Belangrijk: Aanmeldingen die niet als pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer [www.dezwijger.nl/dedonkerekamer] staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, PhotoQ en Hollandse Hoogte.

De Donkere Kamer #4

ma. 9 mei | 20:00 uur

Pakhuis de Zwijger | grote zaal