Inschrijving The Daylight/CDS Photo Awards geopend

Voor een internationale competitie nodigt The Daylight/CDS Photo Awards zowel beginnende als gevestigde fotografen uit om werk in te zenden. De wedstrijd is bedoeld om fotografen te stimuleren en komt voort uit een gemeenschappelijke interesse in de documentaire en kunstfotografie van Daylight Magazine en het Center for Documentary Studies van de Duke University in Durham, NC.
De jury bestaat onder andere uit de fotografen Alec Soth en Hank Willis Thomas en de fotoredacteur van ‘Newsweek Magazine’ Jamie Wellford.

Foto’s kunnen ingezonden worden in twee categorieën. De ‘project’ prijs heeft als beloning een solo expositie bij het ‘Center for Documentary Studies’, (online) presentaties in Daylight Magazine en in CDS’s magazine ‘Document’ en een expositie vergoeding van 1000 dollar. De jury beoordeelt het werk op de gehele samenhang van het project. Er kunnen maximaal 20 foto’s ingestuurd worden en de inschrijving bedraagt 60 dollar.

De inschrijving voor de categorie ‘Work-in-process’ bedraagt 30 dollar. In deze categorie kunnen 5 losse beelden ingestuurd worden en de winnaar maakt kans op publicaties in ‘Daylight Magazine’ en ‘Document’, online presentaties en deelname aan een groepsexpositie bij ‘Center for Documentary Studies’ in Durham.

De beelden moeten voor 15 mei 2010 samen met motivatie en cv opgestuurd worden en de bekendmaking is half juni 2010. Meer informatie over de inschrijving is te vinden op de website.

‘Daylight Magazine’ is onderdeel van Daylight Community Arts Foundation, een non-profit organisatie die fotografische verslagen van belangrijke kwesties publiceert, zowel online als in print.

‘Duke University’ is een particuliere onderzoeksuniversiteit in het Amerikaanse Durham. Het ‘Center for Documentary Studies’ houdt zich bezig met werk op documentaire gebied, gebruikmakend van disciplines als fotografie, film, video audio en schrijven.

Daylight Magazine: Announcing The Daylight/CDS Photo Awards

CDS | Center for Documentary Studies at Duke University: The Daylight/CDS Photo Awards