Inschrijving voor best verzorgde boeken opengesteld

De inschrijving voor De Best Verzorgde Boeken 2013 is open tot en met 6 januari 2014. Voor de 55ste keer zal een vijfhoofdige vakjury de jaarlijkse keurcollectie samenstellen van het Nederlandse boek, aldus een persbericht.

Het bericht vervolgt:

Minimaal 30, maximaal 33 boeken met de bijzonderste uitgeefprestaties, de meest innovatieve ontwerpoplossingen, de raakste inzet van materialen en technieken.Meer in het algemeen de slimste antwoorden op alle vragen en uitdagingen waar de makers van boeken zich vandaag de dag voor gesteld zien. In principe kan het ook om e-boeken of apps gaan, of nieuwe interactieve oplossingen tussen analoog en digitaal.

De keuze van de jury vormt meteen ook de Nederlandse inzending naar Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, de world beauty contest voor het boek. In de loop van 2014 zal het Stedelijk Museum Amsterdam De Best Verzorgde Boeken exposeren. Dit jaar waren ze ook te zien in Oporto, Poznán, Taipei, Tokyo, Wenen en op de boekenbeurzen van Leipzig, Buenos Aires en Frankfurt. Voor komend jaar verwachten we een vergelijkbare reeks exposities.

Het inschrijfgeld bedraagt € 75 voor de eerste en € 50 voor elke volgende inschrijving (excl. btw).
We verwachten de samenstelling van de selectie bekend te maken op vrijdag 21 februari 2014.

Inschrijving gaat online via: www.bestverzorgdeboeken.nl/nl/inschrijving