Insturen voor pitches bij 25ste Donkere Kamer in De Zwijger

De Donkere Kamer zoekt weer drie fotografen die hun project op maandag 12 oktober 2015 in drie minuten willen pitchen tijdens DDK#25 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deadline nadert snel: komende woensdag. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Het programma van de avond, geleid door Edie Peters en Andrea van der Pol, biedt naast de pitches:

Stacey D. Clarkson, art director Harper’s Magazine
Carli Hermès, fotograaf, , bekend van o.a. de campagnes voor Suit Supply
Marieke van der Velden, fotograaf en Philip Brink, oprichter van this that & the other, die samen vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos in gesprek lieten gaan met toeristen en daar ontroerende filmpjes van maakten
Roelof de Vries, 360°-fotograaf

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen €7,- entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. Onder meer FotoLabKiekie heeft leuke aanbiedingen voor de pitchende fotografen.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk woensdag 7 oktober 2015 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitchjefotoproject@dupho.nl en wie weet mag jij maandagavond 12 oktober 2015 je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de DuPho in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

De Donkere Kamer #25

ma. 12 oktober 2015 | 20:00 uur

Pakhuis de Zwijger | grote zaal

informatie en aanmelden voor het programma via:
>> https://dezwijger.nl/programmareeks/de-donkere-kamer

entree: €7,-