Insturen World Press Photo kan tot 11 januari

Voor nieuwsfotografen en fotojournalisten over de hele wereld is de grote jaarlijkse wedstrijd weer begonnen. Wie heeft er iets uit dagelijkse nieuws van het afgelopen jaar ijzersterk vastgelegd, wie heeft er een onvergetelijk portret gemaakt? Tot en met 11 januari kunnen de foto’s worden opgestuurd naar World Press Photo. De ingezonden foto’s moeten in 2006 zijn genomen met de bedoeling ze te publiceren.
Vorig jaar moest de jury zich buigen over 83.044 foto’s die waren genomen door 4.448 fotografen uit 122 landen. Dit jaar wordt dit helse karwei van 27 januari tot en met 7 februari uitgevoerd. Dertien vooraanstaande internationale experts onder leiding van Michele McNally, werkzaam voor The New York Times, zullen hun oordeel uitspreken over de ingezonden foto’s.

De winnaars worden 9 februari tijdens een persconferentie in Amsterdam bekendgemaakt. Eind april gaan de foto’s op wereldreis, vlak na de winnaars hun prijs in handen hebben gekregen, te beginnen in Amsterdam. De rondreizende tentoonstelling zal in 90 steden in 55 landen te zien zijn.

World Press Photo werd in 1955 opgericht. In 2005 werd de vijftigste verjaardag gevierd, maar omdat er in 1959, 1961 en 1970 geen wedstrijden zijn gehouden, zal in januari de officiële vijftigste editie plaatsvinden.

• Meer informatie op www.worldpressphoto.nl