Interactieve installatie voor Las Palmas

Kunstenaar en VJ Geert Mul laadt foto’s op in zijn Loading Ready Run en start hiermee officieel zijn nieuwste installatie die hij samen met architect Marc Maurer maakte. Loading Ready Run is een interactieve installatie waaraan voorbijgangers op eenvoudige wijze digitale foto’s kunnen toevoegen. De beweging van de foto’s in de installatie is een reactie op de afstand van de kijker tot het kunstwerk. Loading Ready Run bevindt zich voor gebouw Las Palmas in Rotterdam, waarin onder andere het Nederlands Fotomuseum huist.
Vrijdag 15 mei werd om 17 uur officieel het interactieve kunstwerk Loading Ready Run van Maurer United Architects [MUA] & Geert Mul en geproduceerd door Mothership in gebruik genomen. Door het opladen van een groepsfoto van de gasten gaf kunstenaar Geert Mul het officiële startsein voor Loading Ready Run. Het werk vertegenwoordigt de drie culturele organisaties in Las Palmas: het Nederlands Fotomuseum, LP II ruimte voor stedelijke cultuur en SKVR BeeldFabriek.

Loading Ready Run is een interactieve, bewegende foto-installatie in het gereconstrueerde portiersgebouw van Las Palmas en toont in steeds veranderende combinaties de foto’s die opgeladen zijn. Het kunstwerk brengt als een caleidoscopische lamp de foto’s op straat, voor iedereen altijd zichtbaar, en het nodigt bezoekers en voorbijgangers uit tot interactie met de bewegende beelden.

Meer Mul in het Fotomuseum
In het Nederlands Fotomuseum zijn meerdere installatie van Geert Mul te vinden: de installatie waarmee bezoekers de digitale collectie (ruim 100.000 beelden) kunnen doorzoeken, de installatie Sprekende Beelden waar verhalen achter foto’s worden verteld door fotografen zelf of betrokkenen (met Coen Moulijn en Hannes Wallrafen) en de Filmlounge waarin korte films van fotografen te bekijken zijn (met Anton Corbijn en Hans van der Meer).

Geert Mul (1965) studeerde aan de kunstacademie in Arnhem waar hij zich specialiseerde in computeranimatie. Midden jaren ’90 werkte hij als VJ. Tegenwoordig organiseert hij interactieve events op allerlei locaties in de publieke ruimte, waaronder het Fotomuseum.

www.nederlandsfotomuseum.nl