Interview-avond over Tim Hetherington in De Balie

Op vrijdag 19 juli organiseert Foam in samenwerking met De Balie een avond met interviews over het werk van de twee jaar geleden in Libiƫ om het leven gekomen fotograaf/filmer Tim Hetherington. Deelnemers zijn Max Houghton, James Brabazon en Stepen Mayes. Aanleiding is de eerste tentoonstelling van Tim Hetherington in Nederland, Infidel, vanaf die dag t/m 7 september te zien in Foam.

Uit de toelichting:

De avond gaat over hoe je er als fotograaf voor kunt zorgen dat je andere vragen stelt, voorbij gaat aan het spektakel van conflictfotografie, en je je publiek werkelijk interesseert.

Max Houghton is Senior Lecturer in Photography University of Westminster. Zij zal een korte geschiedenis geven van verschillende benaderingen van conflictfotografie en hoe het werk van Hetherington zich daartoe verhoudt.

James Brabazon is documentairemaker, journalist en fotograaf. Samen met Tim Hetherington was hij van 2003-2007 in Liberia. Hij vertelt over die periode en over de aanpak en persoonlijkheid van Tim Hetherington.

Stephen Mayes is directeur van The Estate of Tim Hetherington, NY. Hij zal vertellen over mannelijkheid, agressie en oorlog in relatie tot het werk van Hetherington. Daarna is er een gesprek en gelegenheid tot het stellen van vragen.

Exclusief voor deze gelegenheid wordt aansluitend de recent uitgekomen documentaire Which Way is the Frontline from Here. The Life and Time of Tim Hetherington van Sebastian Junger getoond.