Inzenden Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek geopend

Wie wint de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek 2011? Op 14 november opende de inschrijving. De Canon Prijs beloont het beste fotoverhaal dat in 2011 is voltooid. Uit de inzendingen zal de jury drie genomineerden kiezen, de winnaar krijgt een bedrag van 5000 euro, de andere twee nominaties 1250 euro, aldus een persbericht.

Het persbericht vervolgt:

De winnaar van deze prestigieuze prijs moet een pionier zijn, een vernieuwer die de fotojournalistiek vooruit brengt, passend bij de technische mogelijkheden van deze tijd. De fotojournalist moet een verhaal met diepgang vertellen, gebaseerd op visuele onderzoeksjournalistiek. De inschrijving sluit op 16 december, online inzenden kan die dag tot 23.59 uur. Alle voorwaarden voor inzending zijn gepubliceerd op www.zilverencamera.nl.

Het winnende project moet bestaan uit een multimediaproductie, waarbij foto’s, geluid en/of video worden gecombineerd, het kan een lineair verhaal vertellen of een interactieve productie zijn. De jury is op zoek naar een project waarbij het multimediale deel (internet, geluid, video) de essentie vormt, eventueel ondersteund door traditionele media als boeken, tentoonstellingen of publicaties in kranten en tijdschriften.

De inzendingen worden door de jury beoordeeld op het fotojournalistieke verhaal, het optimaal benutten van de mogelijkheden van het gekozen medium of media om het verhaal te vertellen, én journalistieke en technische vernieuwing. De uitslag wordt op zondag 22 januari 2012 tijdens het Zilveren Camera feest in het Fotomuseum Den Haag bekend gemaakt. Het ingezonden werk van alle drie de nominaties wordt (deels) tentoongesteld, opgenomen in het Zilveren Camera Boek en getoond op de website van de Zilveren Camera.

Zilveren Camera 2011

In 2012 wordt hij voor de 63e keer uitgereikt: de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Op 1 december start de inschrijving. Op zondag 22 januari zal in het Fotomuseum Den Haag blijken wie de beste nieuwsfoto van 2011 maakte. De Zilveren Camera is al zes decennia lang gericht op het stimuleren van de Nederlandse fotojournalistiek. De tentoonstelling met alle genomineerde foto’s voor de Zilveren Camera 2011 is van 22 januari tot en met 27 februari 2012 te zien in het Fotomuseum Den Haag.

www.zilverencamera.nl