Inzenden fotowedstrijd Slachtofferhulp kan tot 15 september

Het Fonds Slachtofferhulp schrijft in samenwerking met Canon Nederland voor de derde keer een fotowedstrijd uit onder beroepsfotografen. Het thema van de wedstrijd dit jaar is Onverwacht. ‘Een misdrijf, verkeersongeluk en ramp hebben namelijk gemeen dat ze onverwacht gebeuren’, aldus het persbericht.
Het doel van de fotowedstrijd is het benadrukken van de impact van het slachtofferschap én het belang van de hulp, aldus de organisatie. ‘Beelden doen dat als geen ander en zijn in het kader van voorlichting van grote waarde.’

Naast het geven van voorlichting financiert het Fonds innovatieve hulpprojecten en de opleidingen van de (vrijwillige) medewerkers van Slachtofferhulp Nederland. Canon is sinds 1996 een Founding Member van het Fonds Slachtofferhulp.

Vorig jaar kreeg fotograaf Marcel van den Bergh de opdracht een reportage te maken over hulpverlening aan slachtoffers. Het resultaat is een serie indrukwekkende drieluiken die ieder een verhaal vertellen.

Dit jaar is er voor gekozen weer een wedstrijd uit te schrijven. Canon Nederland N.V. stelt de 1ste (€ 2.500,- ), 2de (€ 1.000,-) en 3de (€ 500,-) prijs beschikbaar.

Inzendingen zijn tot 15 september a.s. welkom bij het Fonds Slachtofferhulp. De jury oordeelt in oktober over de prijswinnaars.

De wedstrijdformulieren zijn te vinden op: www.fondsslachtofferhulp.nl