Inzenden geopend voor Photography Book Now

Photography Book Now, een initiatief van online uitgeversplatform Blurb, is vanaf vandaag open voor inzendingen, aldus een persbericht. Het is het vierde jaar van de internationale competitie waarin de meest creatieve en innovatieve fotoboeken worden onderscheiden. Zowel professionele als amateurfotografen kunnen meedingen naar de hoofdprijs van 25.000 dollar, mits zij een fotoboek insturen dat in eigen beheer is uitgegeven.
Het bericht vervolgt:

De wedstrijd bevat dit jaar voor de eerste keer ook een studentencategorie voor aanstormend talent. Inschrijven kan in de verschillende categorieën ‘Fine Art’, ‘Documentary’ en dit jaar voor het eerst ook in ‘Travel’. Studenten kunnen in elk van deze drie categorieën meedoen.

Jury
Darius Himes, gerenommeerd fotograaf en fotoboekdeskundige, is dit jaar voor het vierde jaar hoofd jurylid van Photography Book Now. Himes zal het jurypanel van professionele fotografen, uitgevers, redacteuren en galeriehouders leiden. Voor het eerst is er ook een Nederlandse betrokken bij de jurering: Claudia Hinterseer, oprichter van fotoagentschap NOOR. De overige juryleden zijn:

Markus Schaden, uitgever en galeriehouder
Larissa Leclair, oprichter, Indie Photobook Library
Gerry Badger, fotograaf
Jon Levy, oprichter en directeur, FOTO 8
Chris Boot, executive director, Aperture Foundation
Matt Eich, fotograaf, LUCEO
Steven McCurry, fotograaf, Magnum
Whitney Lawson, fotoredacteur, Travel + Leisure
Larry Fink, fotograaf
Henry Horenstein, educator en fotograaf
Laura Brunow Miner, oprichter, Pictory

"Photography Book Now biedt fotografen van verschillende achtergronden en vanuit de hele wereld de kans om hun beste werk in boekvorm te laten zien", zegt Darius Himes, hoofd jurylid Photography Book Now. "We zijn verheugd met de prestigieuze groep professionele fotografen als juryleden dit jaar. De inzendingen van de afgelopen drie jaar hebben de lat hoog gelegd en onze juryleden kijken uit naar nog meer inspirerende inzendingen voor dit jaar."

"Elke kunstenaar wil graag een prachtig fotoboek samenstellen waarbij ze zelf helemaal de controle hebben over het creatieve proces", zegt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. "We hebben ook van de winnaars van voorgaande edities van Photography Book Now vernomen dat zowel de erkenning van hun werk door een prestigieuze jury als de tentoonstelling van hun werk op internationale fotografie evenementen, deuren voor hen heeft geopend. We willen graag het fotoboek als medium vieren en zijn trots op de vierde editie van Photography Book Now."

Prijzen

Naast de hoofdprijs van 25.000 dollar, worden de boeken van de hoofdprijswinnaar en de categoriewinnaars opgenomen in de collecties van het International Center of Photography, de Indie Photobook Library en het George Eastman House. Deelnemers kunnen tot donderdag 14 juli 2011 hun werk insturen via www.photographybooknow.com.

Ga voor meer informatie over de wedstrijd en voor deelname naar www.photographybooknow.com.