Inzenden voor Renaissance Photography Prize

Lavender Trust roept op tot inzending voor de Renaissance Photography Prize 2010, waar de winnaar een bedrag van £ 3000 (ongeveer 3350 euro) ontvangt. Per categorie wordt er een winnaar aangewezen die met £ 500 (ongeveer 555 euro) naar huis mag. Het Engelse Lavender Trust fonds is in het leven geroepen ter ondersteuning van jonge mensen met borstkanker.
De jury van de Renaissance Photography Prize bestaat dit jaar uit Micheal Hoppen (fotograaf en eigenaar Hoppen Gallery, London), Brigitte Lardinois (redacteur bij Magnum), Eamonn McCabe (Fotograaf en winnaar van diverse prijzen) en Charlie Waite (Landschapsfotograaf).

Martin Parr, Magnum fotograaf en jurylid in 2009 zegt: ‘De Renaissance Photography competitie haalt geld op voor een breder doel. Het geeft fotografen de kans werk te tonen aan diverse grote namen uit de fotografiewereld, die de wedstrijd beoordelen.

Inzendingen zijn tot 10 januari 2010 welkom in de volgende catagorieen: ‘Landscapes, Movement, People of Reflection’. Na inschrijving op de website kunnen de beelden op de site geplaatst worden. Een enkele foto kost £ 15 en de prijs voor een serie van maximaal 4 beelden is £ 25.

Renaissance Photography Prize

Fonds: Lavender Trust