Inzenden voor Viewbook Photostory geopend

Viewbook PhotoStory 2010 nodigt alle professionele fotografen uit om hun beste narratieve fotoserie in te sturen, aldus een persbericht. De eerste prijs bestaat uit onder andere een tentoonstelling in de Kahmann Gallery in Amsterdam, een leven lang gratis een Viewbook Pro-account en een publicatie in GUP Magazine.
Het persbericht vervolgt:

Fotografen kunnen vanaf vandaag hun mooiste, eigentijdse narratieve fotoserie insturen om mee te doen aan de wedstrijd ‘Viewbook PhotoStory 2010’. “In een enkele foto ligt vaak al een sterk verhaal besloten. Maar de focus van Viewbook PhotoStory 2010 ligt bij fotoseries, waarbij de foto’s samen een prikkelend verhaal vertellen terwijl ook elke foto op zichzelf aansprekend is en fotografische excellentie laat blijken,’ aldus Alrik Swagerman, coördinator van Viewbook PhotoStory 2010. Omdat Viewbook PhotoStory 2010 een online contest is, is deze wedstrijd de uitgelezen mogelijkheid voor fotografen om narratieve fotoseries aan een internationaal publiek te presenteren. Belangrijk doel van de wedstrijd is ook om kunstzinnige fotografen een prominent platform te bieden

De contest: publieke en professionele jurering
Fotoseries zijn voor twee categorieën in te sturen; documentair of conceptueel. De ingestuurde fotoseries worden gescreend waarna de series met de meeste potentie op Viewbookphotostory.com worden gepresenteerd. Vervolgens heeft iedereen de mogelijkheid de narratieve series online te bekijken en becommentariëren. Vanaf 1 oktober kunnen bezoekers van de website Viewbookphotostory.com stemmen op zijn favoriete serie uit de voorselectie. Oktober is een spannende maand voor de deelnemende fotografen want naast het publiek zal ook een professionele jury de winnaars van de juryprijs uit de vele ingezonden series kiezen. Naast winnaars in verschillende categorieën zal de jury aan een aantal series labelen met een eervolle vermelding. In december 2010 wordt de tentoonstelling van de winnende fotoseries in Amsterdam feestelijk geopend. De winnende series worden naast de tentoonstelling en online presentatie tevens in een boek en magazine gepubliceerd. Voor de winnaars van de publieksprijs zijn aparte prijzen te vergeven.

Prijzen: publiciteit en producten
De twee winnaars van de juryprijs krijgen de kans om te exposeren in de Kahmann Gallery in Amsterdam, een leven lang een gratis Viewbook Pro website account, een custom-designed boek van Blurb, een publicatie in GUP Magazine en nog verschillende andere mooie prijzen in de vorm van media-aandacht en producten. Ook de tweede- en derdeprijs winnaars van beide categorieën ontvangen nog nader te bepalen prijzen.

De jury: internationaal en vooraanstaand
De fotoseries worden beoordeeld door een internationaal panel bestaande uit vooraanstaande fotografen en curatoren. De fotoseries worden beoordeeld op de verhalende kracht, fotografische excellentie en artistieke hoogstaandheid. De jury van Viewbook PhotoStory 2010 bestaat uit: Marcel Feil (curator FOAM), Sam Barzilay (directeur van exhibitions NYPH), Ernesto Bazan (internationaal fotograaf), Roy Kahmann (curator Kahmann Gallery Amsterdam) en Kadir van Lohuizen (documentaire fotograaf).

The Watchers Network: unieke peer-to-peer feedback
The Watchers Network is een netwerk van prominente fotografiefanaten die de Viewbook PhotoStory competitie op de voet volgen en in staat zijn opbouwende kritiek te verschaffen. Leden van het netwerk zijn: Frank Kalero (kunstenaar, OjodePez, Berlijn), Grant Scott (redacteur Professional Photographer Magazine, UK), Peter Bas Mensink (uitgever GUP Magazine, Amsterdam), Tim Clark (redacteur 1000 Words Photography Magazine, UK)

Aanmelden
Fotografen kunnen hun serie uploaden op de website Viewbookphotostory.com. Aanmelden kan tot 1 oktober 2010.

Viewbook PhotoStory is georganiseerd door Viewbook.com, in samenwerking met GUP Magazine en ondersteund door Blurb en vele anderen.