Inzenden voor Zilveren Camera

Vanaf vandaag kunnen alle Nederlandse of in Nederland woon- en werkzame fotojournalisten hun werk voor de Zilveren Camera weer insturen. De Zilveren Camera bestaat uit de onderdelen: De ‘Zilveren camera’ voor de beste nieuwsfoto, de ‘Canonprijs’ voor fotojournalisten tot 35 jaar en de nieuwste prijs voor het ‘Fotoverhaal van het Jaar.
De nieuwe prijs ‘Het Fotoverhaal van het Jaar’ beloont het beste fotoverhaal dat in het jaar voorafgaand aan de jurering is voltooid. Het kan gaan om boeken, mulitmediaproducties, tentoonstellingen, of uitgebreide publicaties in kranten of tijdschriften. Deze prijs is de opvolger van de Fotojournalist van het jaar.

Op zondag 24 januari 2010 worden de winnaars bekend gemaakt. Alle genomineerde en winnende foto’s worden tentoongesteld in het Fotomuseum Den Haag. Inzenden voor de Canonprijs en het Fotoverhaal van het Jaar kan tot 14 december 2009. Inzendingen voor de Zilveren Camera zijn t/m 31 december welkom.

De Zilveren Camera is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van fotojournalisten (NVF). De eerste Zilveren Camera is uitgereikt in 1949.

Voor meer informatie: Zilveren Camera