Inzendingen Pride Photo Award verdubbeld

Met ruim 3000 inzendingen van 408 fotografen uit 48 landen is de derde editie van Pride Photo Award een doorslaand succes, zo concludeert de organisatie in een persbericht. Zowel het aantal inzendingen als het aantal deelnemers is ruim verdubbeld ten opzichte van 2012, toen 200 fotografen uit 40 landen in totaal 1400 foto’s inzonden. De wedstrijd sloot op zaterdag 8 juni.

Het persbericht vervolgt:

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd rond seksuele- en gender diversiteit. Voor de wedstrijd van 2013 konden foto’s worden ingestuurd in de categorieën Gender, Documentair, Open en de themacategorie ‘Extremely Normal’.

De organisatie heeft met succes ingezet op een bredere internationale spreiding van de fotografen. Zo heeft de samenwerking met Queer Comrades in China geleid tot een stijging van 2 inzendingen in 2012 naar 14 in 2013. Opvallend waren vooral de stijging van het aantal inzendingen uit Mexico, van 1 in 2012 naar 37 in 2012 en Italië, van 7 naar 27. Ook de inzendingen vanuit De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk stegen fors.

Op 16 juni komt de internationale vakjury naar Amsterdam om de winnende foto’s van 2013 te selecteren. De jury staat onder leiding van voorzitter Stephen Mayes uit het Verenigd Koninkrijk. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 19 juni 2013.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo. De editie 2013 wordt mogelijk gemaakt door het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Van Doorne, het Lloyd Hotel, het Trut Fonds, de gemeente Amsterdam en de stadsdelen.

www.pridephotoaward.org