Inzendtermijn Canon Prijs met 10 dagen verlengd

Het bestuur van de Zilveren Camera heeft de termijn van inzenden voor de Canon Prijs met tien dagen verlengd. Fotografen kunnen materiaal uploaden voor deze prijs voor vernieuwende fotojoiurnalistiek tot 26 december 23.59 uur.
De Zilveren Camera heeft besloten tot de verlenging om meer fotografen een kans te geven nog in te sturen. Aanvankelijk was de deadline 16 december. Gebleken is dat de technische verwerking van de inzendingen een stuk makkelijker gaat dan waarmee aanvankelijk rekening was gehouden. ‘Die gewonnen tijd geven we graag aan de fotografen,’ aldus secretaris Edie Peters.

De Canon Prijs beloont het beste fotoverhaal dat in 2011 is voltooid. Bij voorkeur is het een project dat fotojournalistiek dan wel technisch vernieuwend is, dan wel een combinatie van beide. De winnende productie is een sterk verhaal met diepgang, gebaseerd op visuele onderzoeksjournalistiek, en van een omvang die recht doet aan het belang van het behandelde onderwerp.

De Canon Prijs gaat naar een project dat bestaat uit:

  • een multimediaproductie, waarbij foto’s, geluid en/of video worden gecombineerd die een lineair verhaal vertelt dan wel een interactieve productie is;
  • een samenstel van media, variërend van boeken, multimediaproductie, tentoonstellingen, tot uitgebreide publicaties in kranten of tijdschriften;
  • waarbij de multimediaproductie een essentieel onderdeel van het geheel uitmaakt.

De jury kiest drie nominaties waaruit één winnaar wordt gekozen. De winnaar is bij voorkeur een pionier, iemand die verhaal en context het sterkst combineert én nieuwe wegen voor de fotojournalistiek zoekt. De criteria voor de jury:

  • een goed fotojournalistiek verhaal;
  • optimaal benutten van de mogelijkheden van het gekozen medium dan wel de gekozen media om het verhaal te vertellen;
  • vernieuwing, zowel journalistiek inhoudelijk als technisch.

De wedstrijd staat open voor beroepsfotografen en fotografiestudenten met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen en fotografiestudenten die in Nederland werken en wonen. Ook beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging kunnen deelnemen. Er geldt geen leeftijdsgrens.

Meer informatie: Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek 2011