Jaap Scheeren doet schoenen

Fotograaf Jaap Scheeren heeft meegewerkt aan het project Aliveshoes, dat kunstenaars werk laat maken over schoenen die vervolgens gekocht kunnen worden.
Het persbericht van de organisatie:

De Nederlandse fotograaf Jaap Scheeren werd door business revolution 2.0 uitgenodigd om een kunstwerk te creeëren met aliveshoes.

Het ALIVESHOES-project omvat unieke installaties van getalenteerde kunstenaars uit alle delen van de wereld. Elke installatie gebruikt schoenen als uitgangspunt, vandaar de naam "ALIVESHOES". De kunstwerken omvatten vergankelijke beeldhouwwerken, stedelijke en landschappelijke installaties en videowerken die na een bepaalde periode worden gedeconstrueerd. Het beperkte aantal schoenen waaruit elke installatie is opgebouwd kan vervolgens door geïnteresseerden worden aangekocht.

In bijlage vind je het persbericht over het volledige project en enkele foto’s van Jaap Scheeren en zijn installatie. Hieronder vind je meer infornatie over Jaap Scheeren.

Jaap Scheeren (1979) woont en werkt in Amsterdam. In 2006 bracht Jaap in samenwerking met Anouk Kruithof een boek uit getiteld "The Black Hole", een project dat eveneens tentoongesteld werd in FOAM Amsterdam. Dit boek bezorgde hem internationale erkenning, inclusief een eervolle vermelding van Les Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles Book Award.

Scheeren won het 21ste Internationaal Festival van Mode en Fotografie "in Hyères (Frankrijk) in 2006. In november 2007 publiceerde hij zijn tweede boek "Oma Toos" over zijn ongelooflijk grappige grootmoeder.

Zijn laatste werk is een boek over het Slowaaks sprookje "3 Rozen, 9 raven, 12 Maanden", dat werd gepubliceerd in de winter van 2008 door Jaap &Hans . Hij exposeerde zijn werk op verscheidene plaatsen en stond in Foam Magazine, OOG, Liberation, Kilimanjaro, Blast. e.a.

Voor het ALIVESHOES-project koos Jaap Scheeren voor een interactieve foto / videoinstallatie waarin de schoenen centraal staan.

www.aliveshoes.com