Jaarlijkse Cursus Determineren in Leiden op 17 februari

Donderdag 17 februari gaat ‘ie weer van start: de jaarlijkse vakcursus ‘Determineren van historische fotografische procedés’ bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden. Daguerreotypie, ambrotypie, kooldruk, daglichtgelatinezilverdruk, lambda print, inkjet print… Wie geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de fotografische procedés van de uitvinding van de fotografie in 1839 tot nu, kan zich aanmelden.
De cursus vindt plaats op zeven donderdagen (10.00u – 16.00u) in de periode van 17 februari t/m 31 maart 2011. De diverse technieken worden behandeld aan de hand van vele prachtige originelen van fotografen als Julia Margaret Cameron en Bernard Eilers, uit de befaamde fotocollectie van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden (voorheen het Leidse Prentenkabinet). De cursus vindt plaats in het gebouw van de Leidse Universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel 27 in Leiden. Docent is Herman Maes, fotorestaurator van het Nederlands Fotomuseum.

De kosten inclusief reader bedragen € 625,-.
Voor meer informatie: Maartje van den Heuvel (conservator fotografie), m.e.n.van.den.heuvel@library.leidenuniv.nl, 071 527 27 92,

Voor aanmelding: Secretariaat Universiteitsbibliotheek Leiden, secretariaat@library.leidenuniv.nl

PDF met meer informatie