Jacques Verschuren wint BIPP-prijs

De Hapse fotograaf Jacques Verschuren heeft afgelopen week in Londen uit handen van de voorzitter van de BIPP/Towergate Fine Art Awards 2010 de hoofdprijs in ontvangst genomen. Uit meer dan vierhonderd inzendingen wereldwijd werd zijn foto Despite The Weather unaniem gekozen tot winnaar van deze wedstrijd. Een lunch in hartje Londen bij St. Paul’s Cathedral met de 3 prijswinnaars was het decor waarin de prijsuitreiking plaatsvond, zo meldt ons Verschuren..
De winnende footgraaf meldt verder:

‘In 2004 werd deze wedstrijd, waarbij het kunstzinnige aspect centraal staat, voor het eerst gehouden en toen won ik ook de eerste prijs in de categorie ‘Best Overseas Photographer’. De beroepsorganisatie BIPP (British Institute of Professional Photographers), waar ik al jaren lid van ben, organiseert deze jaarlijkse wedstrijd en dit jaar werd mijn foto gekozen tot beste ‘overall’ foto. Een selectie van de beste foto’s zal in Engeland een jaar lang een ’toernee’ maken, daarna ga ik proberen of ik de collectie ook naar Nederland kan halen voor een expositie.

Naast mijn werk als portretfotograaf wil ik ook bezig zijn met ‘vrije’ fotografie. Ik merk dat je dan toch anders kijkt en andere dingen ziet. Vaak ook zaken die later weer op een of andere manier in mijn portretfotografie terugkomen. In het verleden zijn ‘eigen’ foto’s van mij al vaker gebruikt voor goede doelen en in overleg met de organisatie is toestemming gegeven om deze foto beschikbaar te stellen voor een goed doel. Voor deze actie wordt de prijswinnende foto in een speciaal daarvoor gemaakte lijst in een beperkte oplage gesigneerd te koop aangeboden. Na aftrek van de materiaalkosten zal het resterende bedrag overgemaakt worden naar minimaal 2 goede doelen, waaronder het Lilianefonds.

www.jacquesverschuren.nl