Jan-Edward Dijkhuizen (44) overleden

Afgelopen zondag is in Ermelo na een kort ziekbed Jan-Edward Dijkhuizen overleden, de maker van Photography Weblog. Hij wordt vrijdag begraven.
Dijkhuizen begon zijn weblog in juni 2002. In de jaren die volgden wist hij van zijn site een veelbezochte nieuwsbron over fotojournalistiek te maken. Dijkhuizen was niet alleen een van de bloggers van het eerste uur, maar ook een blogger van het zuiverste water: Hij verzamelde nieuws en nieuwtjes met grote gretigheid, en bij tijd en wijle voorzag hij dat ook van ongezouten, persoonlijk commentaar.

In PhotoQ zag hij een concurrent, zoals ook PhotoQ in Jan-Edward Dijkhuizen een geducht concurrerende nieuwsjager zag tegen wie het stevig sparren was. Ooit viel hem de eer te beurt dat hij door Geenstijl.nl als ‘mopperkont’ en ‘zeikstraal’ werd betiteld.

Dijkhuizen maakte ook foto’s, die af en toe opdoken op Photography Weblog. Hockeyvrouwen en Femke Halsema waren zijn favoriete onderwerpen.

Afgelopen jaar zagen de bezoekers van Dijkhuizens weblog dat het strakke ritme van enkele nieuwe bijdragen per dag aan het afnemen was. Op woensdag 28 oktober 2009 verscheen zijn laatste post.

PHOTOGRAPHY WEBLOG