Jörg Colberg schrijft over Nederlandse fotoboeken

De invloedrijke blogger Jörg Colberg heeft onlangs twee Nederlandse fotoboeken besproken op de website Conscientious. Hij schreef over Poppy – Trials of Afghan Heroin van Robert Knoth en Antoinette de Jong en over The Eyes of War van Martin Roemers. De review van Poppy presenteert hij daarnaast in een filmpje.
Jörg M. Colberg is de oprichter en redacteur van Conscientious, een website gewijd aan de hedendaagse fotografie. Over Poppy: Trials of Afghan Heroin van Robert Knoth en Antionette de Jong schrijft hij onder andere het volgende:

‘Met een slimme presentatie en de kwaliteit van de fotografie en tekst, stelt het boek een nieuwe maatstaaf in voor het fotojournalistieke boek. Een echte aanrader’.

In het boek The Eyes of War van Martin Roemers zijn blinde mannen en vrouwen geportretteerd, die hun gezichtsvermogen zijn verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jörn Colberg schrijft over The Eyes of War:

‘Uiteindelijk is de prijs van de oorlog altijd het menselijke lijden. We moeten over dit lijden horen zodat we minder snel staan te popelen om een oorlog te steunen maar sneller uiten dat we er tegen zijn. Martin Roemers heeft ons de mogelijkheid gegeven om dit te doen’.

Het volledige verslag op Conscientious:
Poppy – Trails of Afghan Heroin van Robert Knoth en Antionette de Jong
The Eyes of War van Martin Roemers