Jurriaan Nijkerk stopt als hoofdredacteur De Fotograaf

‘Na rijp beraad heb ik besloten om met onmiddellijke ingang niet verder mede te werken aan DeFOTOgraaf,’ schrijft Jurriaan Nijkerk in een mail aan zijn relaties. ‘Enkele al langer bestaande verschillen van mening met de uitgever hebben tot deze beslissing geleid. Verschillen op het gebied van de opzet en de redactieformule van een fotografenvakblad. De redactionele inhoud en het advertentiebeleid dienen onafhankelijk van elkaar te functioneren, dat was niet altijd het geval.’
De Fotograaf is een uitgave van ArtNed in Neede.

Nijkerk vervolgt:
‘Ik heb altijd een stempel heb weten te drukken op de inhoud en vorm van het blad. Hierdoor is het tijdschrift geworden tot wat het nu is. Ik ga er echter niet van uit dat het blad omvalt met mijn vertrek. Ik denk dat het een andere richting krijgt. Dat mag ook.’

‘Wel is het zo dat ik van het begin af met veel plezier heb gewerkt aan het blad. Er stond genoeg tegenover de zaken die ik ‘wat minder’ vond. Met name de samenwerking en het contact met de vormgevers, de auteurs en de vele vruchtbare en vriendschappelijke contacten naar buiten toe heb ik als zeer prettig en verrijkend ervaren.’

‘Vanaf het ontstaan van DeFOTOgraaf heb ik aan dit blad meegewerkt, bijna twee decennia. Hieraan komt nu een eind. Tenslotte, niets is eeuwig, er lonken altijd weer nieuwe uitdagingen.’

www.de-fotograaf.nl