Jury Bouw in Beeldprijs bekend

De organisatie van de ‘Bouw in beeldprijs 2010′ heeft de jury voor deze fotografieprijs bekendgemaakt. De jury bestaat uit Meis Crouwel (architect), Ludger Derenthal (directeur Museum für Fotografie te Berlijn), Anton Corbijn (Fotograaf), Viviane Sassen (Fotograaf) en Francis Hodgson (recensent Financial Times en oud hoofd fotografie Sotheby’s Londen). Zij gaan beoordelen welke van de tien genomineerde fotografen de hoofdprijs, een bedrag van 10.000 Euro, in ontvangst mag nemen.
De vierde editie van de Bouw in Beeldprijs heeft dit jaar het thema ‘Back home’. De tien genomineerde fotografen krijgen de kans om nieuw werk te ontwikkelen binnen dit thema. In juni en juli 2010 zal hun werk in het Cobra Museum voor moderne kunst Amstelveen worden geëxposeerd. Tijdens de opening van deze tentoonstelling, op maandag 21 juni, maakt de jury de uiteindelijke winnaar bekend.

De genomineerde fotografen zijn Mieke Woestenburg (Schermer/1981), Ilse Leenders (Leiden/1979), Elian Somers (Sprang Capelle/1975), Daan Paans (Sliedrecht/1985), Paul D. Scott (Arlington, Virginia USA/1975), Henk Wildschut (Harderwijk/1967) , Frank Penders (Gouda/1982), Stephan Keppel (Anna Paulowna, NH/1973), Diana Scherer (Lauingen, Duitsland/1972), Erik Klein Wolterink (Doetinchem/1965).

De Bouw in Beeld Prijs is een initiatief van bouwbedrijf Ballast Nedam. Onderdak, beschutting, bescherming zijn primaire levensbehoeften. Ballast Nedam vindt het belangrijk om dat op een indringende en vooral creatieve manier binnen de maatschappij in herinnering te houden. In 2007 besloot Ballast Nedam daartoe een fotografieprijs in het leven te roepen.

Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home

eerder verschenen artikel
PhotoQ: Bouw in beeldprijs kiest ‘Back Home’