Jury Pride Photo Award bekend

Pride Photo Award, de eerste internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit, heeft vandaag laten weten wie er in de jury zit voor de editie 2011. De fotowedstrijd is op 1 april van start gegaan en loopt tot en met 30 juni. In juli selecteert de jury de winnende foto’s in zes categorieën en de winnaar van de hoofdprijs, de Pride Photo Award 2011. De prijzen worden uitgereikt in september, wanneer ook de tentoonstelling opent in Amsterdam.
De jury bestaat uit internationale experts op fotografiegebied:

Frank Wagner (Duitsland), de juryvoorzitter is freelance curator. Hij heeft meerdere tentoonstellingen samengesteld over seksualiteit en gender in de moderne kunst, zoals ‘Gewoon Anders’ in het Cobra Museum in 2008 en ‘Das achte Feld; Geschlechter, Leben und Begehren in der Kunst seit 1960’ voor het Museum Ludwig in Keulen in 2006.

Mw. Michiko Kasahara
(Japan) is hoofdconservator van het Tokyo Metropolitan Museum of Photography. Ze verzorgde het Japanse paviljoen voor de Biënnale van Venetië in 2005 en werkte als conservator voor het museum van moderne kunst in Tokyo. Ze heeft meerdere exposities samengesteld over vrouwen, gender en seksualiteit in de fotografie.

Mw. Renata Ferri (Italië) is beeldredacteur voor Io Donna, het weekblad van de grote Italiaanse krant Corriere della Sera. Daarnaast verzorgt ze als onafhankelijk curator fotografie tentoonstellingen, fotoboeken en multimedia projecten.

Stephen Mayes (VS) is directeur van VII Photo Agency New York en secretaris van World Press Photo. Hij werkte met commerciële, kunst- en modefotografen en publiceert regelmatig over ethische vraagstukken en de fotografische praktijk.

Sunil Gupta (India) heeft gewerkt als fotograaf in Canada en het Verenigd Koninkrijk en woont momenteel in India. Hij organiseerde de eerste expositie over kunst en aids in het Verenigd Koninkrijk, Ecstatic antibodies, in 1990. Seksualiteit, de homo/lesbische gemeenschap en hiv/aids zijn regelmatig terugkerende onderwerpen in zijn werk, zoals recent in de series Love, Undetectable en Mr. Malhotra’s Party.

Vince Aletti
(VS) is fotografiecriticus voor The New Yorker. Hij stelde meerdere exposities samen van beeldende kunst en fotografie over ‘Man’ en ‘Vrouw’, meest recent voor White Columns, New York in 2008. Datzelfde jaar verscheen het gelijknamige boek ‘Male’ met een selectie van werk uit zijn verzameling. Hij was een van de curatoren voor het Jaar van de Mode (2009) voor het International Center of Photography in New York.