Kaartverkoop Photostories begonnen

De kaartverkoop voor Photostories is begonnen, het driedaagse evenement met lezingen, presentaties en workshops over multimedia voor fotografen, dat op 19, 20 en 21 mei wordt gehouden in het Nederlands Fotomuseum. De kaarten zijn te koop in de webwinkel van het museum.
Donderdagavond 19 mei gaat het driedaags symposium van start met een lezing in LantarenVenster, gelegen naast het fotomuseum in Rotterdam. Overdag op vrijdag en zaterdag bestaat het programma uit verschillende onderdelen. Internationale gasten bieden perspectieven op het onderwerp. In de projectpresentaties worden verschillende praktijkgerichte voorbeelden uitgelicht en is er veel ruimte voor vragen en dialoog. Hierna volgen in kleinere groepen meetings met experts uit binnen- en buitenland. Tegelijkertijd vindt er een miniworkshop plaats voor een kleinere groep die in de middag kennis maakt met Magnum in Motion en StoryPlanet.com op een praktijkgerichte manier.

In de avond vinden lezingen en discussies plaats met toonaangevende sprekers. Gasten zijn onder anderen, Jeremy Mendes (interactive designer en director bij o.a. National Filmboard of Canada), Alexandre Brachet (Producer en CEO van het Franse Upian.com), Bjarke Myrthu (CEO en oprichter van online platform StoryPlanet.com), Paul Moakly (adjunct director of photography van TIME Magazine), Adrian Kelterborn (Magnum in Motion / Magnum Photos, Multimedia producer), Gideon Mendel (freelance fotojournalist).

Bovendien vindt er een driedaagse workshop plaats voor tien fotografen waarin het Deense bedrijf Bombay Flying Club diep ingaat op het maken van interactieve multimedia voor fotografen. De inschrijving hiervoor is gesloten.

Alle informatie over het programma is te vinden op een speciale website: photo-stories.org

Kaartverkoop via het Nederlands Fotomuseum

Photostories wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum, met IDFA DocLab, Jenny Smets, Noorderlicht, Paradox en PhotoQ en is een initiatief van de voormalige intendant documentaire fotografie van het Fonds BKVB.