Kadir van Lohuizen doet hapje eten en rondleiding

Op vrijdag 6 mei geeft Kadir van Lohuizen in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam een rondleiding door de tentoonstelling Diamond Matters.
Geïnteresseerden kunnen vanaf 17.30 uur bij Van Lohuizen aan tafel aanschuiven om een hapje mee te eten in het Foam_café. Het menu bestaat uit een Afrikaanse dagschotel met keuze tussen vlees en vis. Na het eten, omstreeks 19.30 uur, zal de fotograaf zijn gasten rondleiden door de tentoonstelling. De toegangsprijs voor deze combinatie bedraagt 12,50 euro.

De tentoonstelling Diamond Matters toont het traject van diamanten; van de mijnwerkers in Sierra Leone, Angola en de Democratische Republiek Congo, via de tussenhandelaren en slijpers in India en België, naar de juweliers en rijke klanten in New York, Parijs en Amsterdam. Van Lohuizen legde vast hoe diamanten vele malen van hand wisselen terwijl ze rap in waarde vermeerderen. Ook laat hij de Indiase polijstfabrieken zien waar tachtig procent van alle diamanten worden geslepen en gepolijst. De armoede van de mijnwerkers, die vaak als slaven werken, en de slijpers contrasteert sterk met de rijkdom in de grote diamanthuizen in New York, Parijs en Antwerpen. Het werk van Van Lohuizen schetst de harde realiteit van armoede, uitbuiting en conflict die schuilgaat achter de schone schijn van rijkdom en eeuwige liefde.

Reserveren is voor deze bijeenkomst verplicht. Bel 020 – 551 6500 of stuur een mail naar balie@foam.nl o.v.v. rondleiding. Vermeld hierin uw naam, het aantal kaarten en uw telefoonnummer.

Meer informatie: www.foam.nl

(Deelname aan de rondleiding is alleen mogelijk in combinatie met het diner. Minimumdeelname 20 personen.)