Kahmann brengt onbekend werk Ed van der Elsken

De Amsterdamse Kahmann Gallery brengt een serie foto’s op de markt van Ed van der Elsken (1925-1990). De werken komen uit de privé collecties van de familie van Ata Kandó. Van der Elsken woonde en werkte van 1950 tot 1954 in Parijs samen met Ata Kandó en haar drie kinderen. Daarna woonden zij nog enkele jaren samen in Amsterdam. De foto’s dateren uit deze periode (1954 – 1956) en zijn met persoonlijke inscripties en tekeningen van van der Elsken op de achterzijde gedoneerd aan de kinderen van Kandó.
De Kahmann gallery biedt het ‘nieuwe’ werk aan op de kunstbeurs PAN in Amsterdam (nog t/m 28 november) en de Verge Art Fair in Miami(van 1 t/m 5 december). Bovendien zullen tien van de familiefoto’s worden aangeboden tijdens de nieuwe veiling van Gavelers, op 14 december in het Hilton Hotel in Amsterdam.

Kahmann Gallery heeft naast veel vintage werk uit de periode 1950 tot 1970 ook tijdloos en eigentijds werk van 15 nationale en internationale fotografen. De galerie vierde dit jaar zijn vijfjarig bestaan en is gevestigd aan de Lindengracht in Amsterdam. Begonnen als HUP Gallery met een focus op Nederlandse vintage fotografie, is de aandacht in de loop van de tijd gaan verbreden met werk van internationale contemporaine fotografen en is de naam veranderd in Kahmann gallery, met de ambitie om een grotere rol in de internationale kunstbeurzen te spelen. Kahmann Gallery zal zich blijven specialiseren in de verkoop van bijzondere fotografie die de geschiedenis zal doorstaan of al geschiedenis heeft gemaakt, aldus het persbericht.

www.kahmanngallery.com