Kahmann in Tokyo. Deel 1

Op 1 maart a.s. ga ik een expositie openen van Sanne Sannes in Tokyo. Het is mijn eerste reis naar Japan en Tokyo en mijn eerste uitnodiging om een expositie te openen in het buitenland.
3 maanden geleden werden wij benaderd door Yusuke Nakajima. Een introductie die tot stand kwam nadat hij een jaar eerder 10 exemplaren van de door ons zelf uitgegeven catalogus van Sannes (Sanne Sannes, vintage photographs 1960 -1967) vanuit Japan bestelde. Christien Bakx van Luiscius (Antiquarian Books) belde mij op dat Yusuke niet alleen nog meer catalogi wilde hebben, maar ook een publicatie in een Japans tijdschrift over Sannes.

Nu, een paar maanden later is er veel gebeurd. De publicatie met 7 pagina’s beeld en een interview in Huge Magazine, een nieuwe uitgave (co-productie LimArt en Kahmann Gallery) van een Japans/Engelse catalogus over Sannes zijn werk en als klap op de vuurpijl een expositie midden in Tokyo met bijna 30 vintage werken van Sannes uit de periode 1960 – 1966.

Een prachtige selectie, die het werk van een van Nederlands grootste talenten, 44 jaar na zijn dood, bekend moet maken. Ik ga samen met mijn vrouw Lindy ons best doen.
To be continued…

Hieronder de uitnodiging:

www.kahmanngallery.com