Kahmann in Tokyo. Deel 2

‘Na een ‘snelle’ vlucht van bijna 11 uur zetten wij voor het eerst van ons leven voet op de bodem van Japan. Narita Airport is het internationale platform van Tokyo en de eerste luchthaven in mijn leven waar nergens een snippertje papier of peukje te ontdekken is. Vriendelijk lachend grondpersoneel wijst ons de juiste richting op om in een recordtijd buiten te staan. Het kan dus ook anders.
Maar voor we de koele en heldere Japanse buitenlucht tot ons kunnen nemen, worden we verwelkomd door Yusuke en Kanako. Zondagmorgen 08.50 uur lokale tijd en zij staan ons al vrolijk op te wachten. Heerlijk.

In de auto naar ons hotel krijg ik volledig uitgetypt programma van de komende week met tijdschema en alle email en ceel phone nummers van diegene die er toe doen. En daarbij een wonderschone uitnodiging van de Sanne Sannes expositie. De reden dat we hier zijn. De A5 gevouwen zwart-wit kaart is zoals verwacht prachtig vormgegeven. Ik vraag hun naar de catalogus en naar de verwachtingen van mijn rol deze week.

Maandagmorgen vroeg plaatsen we samen de originele vintage prints in de reeds geprepareerde lijsten. Ik heb om plastic driehoekjes gevraagd om de prints zonder te beschadigen in het passe-partout te plaatsen en om witte handschoenen. In een email van Kanako verzocht ze mij om mijn eigen handschoenen mee te nemen i.v.m. de kleine Japanse handjes en dus maten. Ik ben zeer benieuwd naar de twee ruimtes van LimArt. Twee galleries op een paar minuten van elkaar. Ze ontruimen de grootste voor Sannes.

Na een uurtje in de auto met twee Japanners die perfect Engels (en een beetje Vlaams, vanwege een vroegere studie) spreken, droppen ze ons bij het hotel. Om een dagje te relaxen en vooral niet vergeten de toerist uit te hangen. Morgenochtend om 10.00 uur naar de gallery met de Metro. Keep you posted.

www.kahmanngallery.com