Kahmann in Tokyo. Deel 3

Maandag 28 februari 2011. Het regent hard in Tokyo. Een volle metro en een volle koffer met boeken, kaarten en camera maakt dat we een taxi nemen. Onze eerste taxi in deze hectische stad bleek minder duur dan voorspeld. Voor ongeveer 30 euro worden we naar de wijk Shibuya gebracht waar LimArt zijn twee galleries heeft.
Het witte houten gebouwtje dateert uit 1955 en is een van de weinige ‘oude’ gebouwen in deze wijk. Wij zijn in Amsterdam wel anders gewend, maar wij hebben dan ook gelukkig geen aardbevingen. We worden hartelijk verwelkomd in de zeer koele ruimte welke nog sterk ruikt naar pasgeverfde muren. Limart heeft 5 medewerkers. Allen hardwerkende en zeer jonge mensen, die zo te zien allemaal een andere taak hebben. We gaan meteen aan het werk. Gewapend met witte handschoenen word ik aan een tafel gezet om de prints in de passe-partouts te plaatsen. De prachtige handgemaakte houten lijsten bleken door Yusuke zelf gemaakt te zijn. Het zwart schilderen van de 27 lijsten vond hij het meeste werk! Hij bleek over alles ‘slechts’ 4 dagen gedaan te hebben. Prachtige vent.

Na de lunch bleek dat er eigenlijk niet echt een ‘floorplan’ was. Ik was toch degene die tentoonstellingen kon inrichten. Yusuke had daar meerdere foto’s van gezien en had ons bezocht in Amsterdam. Na wat uitdokteren hoe het beste de zelfgemaakte lijsten op te hangen, kwamen we snel in ‘ons’ ritme. Waarna om we om 16.30 voldaan het pand verlieten. Het programma voor morgen: 10.00 uur terug naar de gallery om de catalogi te nummeren, de gastenlijst door te nemen en mijn openingswoordje te bespreken omdat Kanako ter plekke mijn vertaling als tolk voor de gasten op zich neemt. Nu een kop thee en op zoek naar een heerlijke sushi tent. Tot morgen…

www.kahmanngallery.com