Kat met drie ogen wint Kleine Hans 2007

De jury van de Kleine Hans – World’s Biggest Small Photo Award – is verheugd u te kunnen presenteren: Mr. Lee, The Three Eyed Cat, winnaar van de KLEINE HANS 2007. Aldus meldt het persbericht dat PhotoQ ontving. Mr Lee heeft een camera om zijn nek die is gebouwd door zijn baas Jürgen Perthold.
Om de minuut neemt mr Lee met deze camera een foto. Het persbericht: ‘In een tijd waarin bescheidenheid langzamerhand gezien wordt als een kwaal, heeft de jury gemeend dat het passend is de Kleine Hans toe te kennen aan een fotograaf die niet weet dat hij fotograaf is.

Vervolg van het persbericht:

Kun je fotograaf zijn als je niet weet dat je een foto neemt? Als mr. Lee de fotograaf niet is, wie is de fotograaf dan wel? Zijn Baas Juergen Perthold? Juergen Perthold mag dan wel de camera hebben bedacht en het moment bepalen waarop de opnames genomen worden, maar het is onmiskenbaar mr. Lee die de camera naar het onderwerp brengt. Zou in dit speciale geval het onderwerp uiteindelijk de fotograaf zijn? Is het onderwerp eigenlijk niet altijd de fotograaf?

Dergelijke welhaast existentiele vragen horen bij de fotografie, en ze komen nergens zo sterk aan de orde als in het werk van mr. Lee. In een tijd waarin bescheidenheid langzamerhand gezien wordt als een kwaal, heeft de jury gemeend dat het passend is de KLEINE HANS toe te kennen aan een fotograaf die niet weet dat hij fotograaf is.

De KLEINE HANS, ’s werelds grootste kleine fotoprijs, wordt toegekend aan fotografisch werk dat zonder toeval, genade en bescheidenheid niet tot stand zou zijn gekomen.

De jury van de KLEINE HANS (Hans Eykelboom, Hans van der Meer, Hans Wolf, Hans Samsom en Hans Aarsman) dankt Nienke Denekamp die mr. Lee als kandidaat voor de Kleine Hans 2007 voordroeg.

Slideshow Kleine Hans
• Werk van mr Lee: www.mr-lee-catcam.de