Kate Moss op september-covers van Vogue, Vanity Fair, La Vie en Rose

Het 31-jarige Britse fotomodel Kate Moss blijft enorm populair. Ze siert de covers van de september-nummers van Vogue, Vanity Fair en La vie en Rose. Vanity Fair heeft Moss toegevoegd aan zijn ‘Hall of Fame’. Vogue meldt dat ze niet alleen op de cover staat, maar ook is te zien in twee redactionele bijdragen en dan nog in acht advertenties. La vie en Rose heeft voor het eerst een model op de cover met een blote tepel.
Het bedrijf Viacom weigert een poster van de cover van La Vie en Rose in zijn abri’s te hangen, aldus het ANP. Viacom liet het blad weten dat aanstootgevend te vinden voor buitenreclame. Om de posters toch te kunnen gebruiken hebben medewerkers van de La Vie en Rose gisteren alle tepels afgeplakt. ‘Jammer’, meent hoofdredacteur J. van der Bijl: ‘Het is een heel mooie esthetische foto.’

Vooral de Vogue lijkt een opmaat naar de tentoonstelling die medio september in Foam opent over de fotografische verschijningen van Kate Moss. In een grote complimentenreeks vertellen onder meer de fotografen Mario Testino en Corinne Day waarom Kate zo speciaal is. De website van Vogue toont alle 23 covers van het blad waarop Moss heeft gestaan, en waarvan er 12 door Nick Knight zijn gefotografeerd.

Moss tekende eerder dit jaar een contract voor een campagne voor Calvin Klein die 2,2 miljoen euro oplevert. Naar verwachting beloopt haar totale omzet dit jaar 30 miljoen euro.

• Vogue: Fashion Conqueress

• Vanity Fair: Hall of Fame

• La Vie en Rose: Sex, Drugs en Rock&Roll

• Foam: The Kate Show

• En bij Hollandse Hoogte kun je kijken naar 24 foto’s van Kate Moss