Kessels mede-curator festival New York


Erik Kessels is gevraagd om het New York Photo Festival mede samen te stellen dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd.

De andere samenstellers zijn zanger Lou Reed, Vince Aletti, journalist bij de New Yorker en Fred Ritchin, professor of Photography & Imaging bij de New York University’s Tisch School of the Arts en schrijver van o.a. het boek ‘After photography’.

Erik Kessels(1966), medeoprichter en creatief directeur van het Amsterdamse communicatiebureau KesselsKramer, is verzamelaar van fotografie en publiceert via KesselsKramer Publishing diverse boeken met verzameld werk zoals in almost every picture, Wonder, Bangkok Beauties, Tree Paintings en Useful Photography.

Tevens was hij verantwoordelijk voor de tentoonstelling ‘Loving Your Pictures’ in het Centraal Museum Utrecht en Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles met daarin een grote diversiteit aan ‘gevonden’ fotografie

Het festival vindt plaats in DUMBO, Brooklyn maar voor het eerst zullen ook een aantal programma onderdelen op andere plekken in New York te zien zijn.

—-

New York Photo Festival 10

12 tot en met 16 mei 2010

www.nyphotofestival.com