Kinderpostzegels Corbijn zijn klaar

Eerder dit jaar werd al bekend dat Anton Corbijn de nieuwe Kinderpostzegels zou ontwerpen, en gisteren zijn ze gepresenteerd. Voor de foto’s bezocht Corbijn namens PostNL en Stichting Kinderpostzegels een onderwijsproject in Ethiopië.

Het persbericht meldt verder:

De postzegels besteden aandacht aan het contrast tussen kinderen die onderwijs volgen en kinderen die moeten werken. Op het postzegelvel spelen drie kinderen de hoofdrol, waarbij elk kind zowel op school als aan het werk gefotografeerd is.

Anton Corbijn: ‘De korte reis naar en in Ethiopië was om meerdere redenen onvergetelijk, maar het idee om elk kind de kans te geven haar of zijn potentieel te vinden, te onderzoeken en te verwezenlijken is zeer waardevol, en als deze reis daartoe iets heeft kunnen bijdragen maakt het de trip ook in dat opzicht voor mij geslaagd.’

De opbrengst van deze postzegels is bestemd voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Stichting Kinderpostzegels wil goed onderwijs voor kinderen in Nederland en het buitenland. ‘Laat kinderen leren’ is daarom het thema van de Kinderpostzegelactie 2013. Vanaf woensdag 25 september 2013 gaan kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters te verkopen. PostNL geeft sinds 1924 kinderpostzegels uit om geld in te zamelen voor projecten gericht op het welzijn van kinderen. De bijslag is inmiddels 0,30 eurocent per postzegel.

www.kinderpostzegels.nl