Kleine helden Szulc verkozen voor Perpignan

Het fotoproject World of little heroes, waarvoor de Nederlandse fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowski twee gehandicapte meisjes van negen jaar heeft gevolgd in Canada en Bangladesh, zal te zien zijn op het jaarlijkse festival voor fotojournalistiek in Perpignan. Directeur Jean-Francois Leroy van Visa pour l’Image heeft dat aan Sculz laten weten.
World of little heroes past voor de fotograaf in de lijn van eerdere projecten: World of Love en World of Energy. In tegenstelling tot de vorige projecten werkte hij nu in zijn eentje. In 2002 en 2003 bracht hij enkele weken door bij Samantha in Toronto en Hasina in Dhaka. Szulc-Krzyzanowski: ‘Het fotograferen in Canada was makkelijk. De familie werkte loyaal mee en begreep intuïtief welke situaties voor fotografie interessant waren. Daarbij waren ze zeer gemotiveerd omdat ze sterk in het concept en de bedoelingen van World of little heroes geloven. (…) Het fotograferen van Hasina was een lastige klus: in de overbevolkte krottenwijk ontstonden elke keer volksoplopen zodra de mensen zagen dat Hasina werd gefotografeerd. Door twee weken elke dag in haar buurt met haar aanwezig te zijn, meestal zonder één foto te maken, zakte geleidelijk de nieuwsgierigheid van de buurtbewoners.’

Szulc maakte het project zonder sponsoring of subsidie. In Nederland is het materiaal beschikbaar via het agentschap Hollandse Hoogte, voor andere landen is het Spaanse Cover de agent.
Van 28 augustus tot 12 september in Perpignan: Visa pour l’Image.