Klibansky (26) geveild voor 34.350 euro

Een kunstwerk van de Nederlandse new media artist Joseph Klibansky is onlangs op de Modern & Contemporary Art veiling bij Sotheby’s Amsterdam onder de hamer gegaan voor 34.350 euro. Dat is een internationaal recordbedrag dat ooit is betaald voor zo’n jonge, nog levende kunstenaar.
Een persbericht van Klibansky’s studio vervolgt:

Ter vergelijking, de Britse (levende) kunstenaar Damien Hirst (1965), die wordt gezien als een van de meest succesvolle kunstenaars ter wereld, had een vergelijkbaar resultaat in 1996 op zijn 31e. Hirst is o.a. bekend om zijn diamanten schedel, onlangs getoond in het Rijksmuseum.

”Het geeft mij een heel bijzonder gevoel om te weten dat mensen zoveel vertrouwen hebben in mijn werk en de progressie van mijn carrière”, zegt Klibansky.

Het ging om het kunstwerk ‘High Flyers’ (260x110cm), een van de meesterwerken van Klibansky’s New Urban Wonderland series.

Klibansky staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten, op museumkwaliteit katoen papier, bedekt met een vloeibare glaslaag, “3D liquid glass”. Vooral dit laatste zorgt voor een zeer bijzonder, driedimensionaal effect. Klibansky wordt gezien als de grondlegger van deze New Media Collage stroming en pionierde het gebruik van 3D liquid glass (vloeibaar glas) op kunst als veredelingstechniek.

Klibansky vervolgt: “Naast dat dit voor mij persoonlijk een heel mooi moment is, denk ik dat het ook heel erg belangrijk is voor de gehele kunstmarkt, door te laten zien dat een dergelijke jonge kunststroming en kunstenaars geaccepteerd worden op dit niveau”.

Zijn kunstwerken zijn inmiddels opgenomen in belangrijke privé- en bedrijfscollecties van over de hele wereld, waaronder vele beroemdheden, de HSBC Bank, het VU Medisch Centrum, de Rabobank, de UBS Bank en AON. Vanuit de hele wereld vliegen collectioneurs in om naar zijn 1000m2 art studio in Naarden de nieuwste werken van Klibansky te bemachtigen.

Wees niet afgeschrikt door het hoge veilingresultaat, je kunt al een originele Klibansky bemachtigen vanaf de €6.500,-.

www.josephklibansky.com