KLM en Foam werken samen aan Paul Huf Award

KLM en Foam_Fotografiemuseum Amsterdam organiseren in het vervolg gezamenlijk de KLM Paul Huf Award. KLM en FOAM hebben hiertoe vandaag, op de geboortedag van Paul Huf, besloten.
Zowel KLM als FOAM hebben een bijzondere band met Paul Huf. KLM stelde de Award in 1999 in als eerbetoon voor de decennialange relatie die KLM en Paul Huf met elkaar hadden. Huf stond bekend om zijn vernieuwende manier van fotograferen. Hij fotografeerde vijftig jaar in opdracht van KLM. Eén van de laatste grote projecten waarbij Paul Huf persoonlijk was betrokken, was de totstandkoming van een Amsterdams fotografiemuseum. In 2001 resulteerde dit in de oprichting van Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. Paul Huf overleed in 2002.

Huf belichaamt de relatie tussen beide organisaties met een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige uitstraling en een internationaal blikveld. Het verheugt KLM en FOAM daarom dat zij bij de organisatie van de KLM Paul Huf Award de handen ineen kunnen slaan.

Vanaf 2007 zal de prijs jaarlijks worden toegekend aan een jong internationaal talent. Deze keuze is mede ingegeven door de naamgever: Paul Huf stond bekend om zijn open kijk op het medium en het enthousiasme waarmee hij een lans brak voor jonge fotografen. Een representatieve selectie komt tot stand dankzij een mondiale groep van deskundigen uit de wereld van de fotografie. De uiteindelijke jurering vindt plaats in Nederland door een internationale jury.

In maart 2007 zal de winnaar door de internationale jury bekend worden gemaakt. De winnaar ontvangt een bedrag van 20.000 euro en krijgt in het najaar van 2007 een tentoonstelling in FOAM. FOAM zal fondsen ter beschikking stellen om de laureaat voor een periode in Amsterdam te laten verblijven. In die periode wordt de fotograaf in contact gebracht met aansprekende vertegenwoordigers van de Nederlandse fotografie.