KLM Paul Huf Award 2007 voor Taryn Simon en Mikhael Subotzky

De jury van de door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam en KLM georganiseerde KLM Paul Huf Award heeft twee fotografen tot winnaar uitgeroepen: zowel Taryn Simon (USA) als Mikhael Subotzky (Zuid Afrika) is als winnaar van de Award van 2007 gekozen.
De jury was aangenaam verrast door de diversiteit en kwaliteit van de 97 inzendingen van fotografen uit de hele wereld. Van de honderd genomineerden kwamen er 29 uit Europa, 10 uit Rusland, 11 uit Japan, 10 uit de Volksrepubliek China, 11 uit Zuid en Centraal Amerika, 11 uit de Verenigde Staten, 10 uit Australië en Nieuw Zeeland en 8 uit Afrika.
‘De portfolio’s waren van hoog niveau en toonden enorme betrokkenheid, passie en creativiteit’, aldus de jury.

Na twee dagen van discussies bleven er drie finalisten over; Walead Besthy (1976, UK), Taryn Simon (1975, USA) en Mikhael Subotzky (1981, Zuid Afrika). Drie fotografen met ieder een verschillende en uitgesproken visie en beeldtaal. Na een laatste juryronde werd besloten de KLM Paul Huf Award 2007 toe te kennen aan Taryn Simon en Mikhael Subotzky. Taryn krijgt de Award voor haar uitgesproken en uitzonderlijk portfolio. De jury vindt het niveau van haar werk opmerkelijk voor iemand van haar leeftijd. Mikhael werd geprezen voor zijn energie en passie. De jury vindt hem een getalenteerde, betrokken fotograaf met veel potentieel.

‘Naar onze mening heeft de KLM Paul Huf Award nu al een belangrijke plek verworven als waardevolle onderscheiding voor uitzonderlijk talent’, aldus de jury. Beide fotografen ontvangen een geldbedrag van 10 duizend euro, een artist-in-residence van drie weken in Amsterdam en een tentoonstelling in Foam in september 2007.

De jury bestond uit Alejandro Castellanos Cadena (directeur van het Centro de la Imagen, Mexico City), Charlotte Cotton (verantwoordelijk voor de culturele programmering van Art + Commerce, New York), Adriaan Monshouwer (commercieel directeur Hollandse Hoogte, Amsterdam) en Simon Njami (freelance curator en samensteller van het eerste Afrikaanse paviljoen op de Biënnale van Venetië, 2007).