Koninklijk fotomoment garandeert nog steeds geen rust

De koninklijke familie had tijdens de wintersportvakantie in Lech een fotomoment ingelast. De opzet mislukte gedeeltelijk, omdat op het moment dat de uitnodiging de deur uit ging, fotografen van roddelbladen al onderweg waren naar Lech. De fotografen van de roddelbladen vernamen pas in Lech dat er een officieel fotomoment was gepland. Ze benaderden het paar en dwongen min of meer hun eigen fotosessie een paar dagen eerder af.
Het officiële fotomoment was op zaterdag. Prinses Amalia was er ook bij. Het prinsesje had eerder deze week last van de waterpokken en het was lange tijd onzeker of zij aanwezig kon zijn bij het fotomoment. Koningin Beatrix was ook aanwezig in de wintersportplaats en besloot aan het fotomoment mee te doen in verband met haar 25-jarige jubileum dit jaar.

De fotografen en hun opdrachtgevers hebben moeten beloven dat zij de familie de rest van de vakantie met rust laten. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft er alle vertrouwen in dat de media zich aan die afspraak houden, aldus een woordvoerder van de RVD.