Kors’ Keuze zondag op tv

De Avro zendt op zondag 22 maart (18.15 uur op Nederland 2) Kors’ Keuze uit, een documentaire over het leven van Kors van Bennekom. Er is een herhaling op vrijdag 27 maart op Nederland 2 om 16.05 uur.
We lezen op de aankondiging:

We volgen Kors in het jaar dat hij 75 wordt en zijn werkbare leven afsluit. Geen gemakkelijke periode voor Kors, een man die graag de touwtjes in eigen handen houdt. Hij besluit om samen met de Stichting Archief Kors van Bennekom zijn archief zelf te selecteren voor digitalisering, zodat hij het met een gerust hart kan laten opbergen in de kluizen van het fotoarchief. Maar hoe maak je uit de ruim 700.000 negatieve een selectie van 13.000? Hoe kom je tot die keuze?

Zijn zoon Joris helpt hem daarbij. Samen zitten ze dagenlang gebogen over dikke mappen met contactvellen. Kors duikt terug in zijn verleden en ontmoet verschillende mensen die met hem praten over zijn verleden als fotograaf bij ‘De Waarheid’, bij ‘De Uitkrant en niet te vergeten als fotografe- rende partner en vader. Hoe fotografeerde hij? Wat dreef hem? Kors’ Keuze is een portret van Kors van Bennekom waarbij de hoofdrol is weggelegd voor zijn prachtige foto’s. Foto’s die je laten ervaren hoe kort geleden Vroeger was. Nu te zien op www.korsvanbennekom.nl.

Cameraman Robert Berger heeft besloten deze documentaire, met de nieuwe RED ONE camera (in 4K), handheld te draaien wat een bijzonder filmisch beeld oplevert. Verder heeft hij de hele docu gedraaid met één vaste 50mm lens zodat hij net zo ‘beperkt’ was in het maken van de beelden als Kors vroeger.Koninklijk Museum voor Midden-Afrika