Kort verslag Donkere Kamer #4

Maandagavond was de grote zaal van Pakhuis De Zwijger wederom tot op het balkon gevuld voor de talkshow De Donkere Kamer #4. De 24-jarige Canadese fotograaf Ed Ou stal de show met zijn verhalen over Egypte en Libië, waar hij werkte voor de New York Times. Hij was in Nederland om een prijs in ontvangst te nemen bij World Press Photo.
Maar ook de andere onderdelen deden het goed: de pitches, interviews met Wendelien Daan en Rob Hornstra, een praatje van Jeroen Hofman over zijn camera, en presentaties van cgi-specialist Tobias Reymond en daarna het Gouden Grijns team (Roger Cremers en Merlijn Doomernik, die ook nog winnaar Hans Palmboom aan het ruim 300-koppige publiek voorstelden). Marc Prüst verzorgde een kritische column over het verloop van het intendantschap documentaire fotografie van het Fonds BKVB.

Martijn van de Griendt haalde als pitcher de grootste bijdrage binnen (voor zijn voortgaande project over Hassan en Hussein): 1107 euro. Johan Nieuwenhuize kwam tot 352 euro voor zijn binnenkort te verschijnen boek Made in China. Liselotte Habets en Ines Cuesta haalden 463 euro voor hun project waarin portretfotografie en vormgeving op een bijzondere manier worden gecombineerd. Het laatste duo kreeg nog een cadeautje: fotograaf Foppe Schut stelde in de pauze spontaan en belangeloos zijn studio ter beschikking voor het maken van de portretten.

Later volgt een uitgebreid verslag met meer foto’s.

De column van Marc Prüst: Directeur Fonds BKVB zette intendant in onmogelijke positie