Kral/Superphoto in surséance

Deze week is Nederland in een klap 120 fotowinkels armer geworden. Kral Beheer B.V., Foto Objektief B.V., Kral Super Photo B.V., Kral Image Center B.V., 1-Hour Super Photo B.V. zijn donderdag alle door de rechtbank in Groningen surséance van betaling verleend. De curatoren hebben vandaag faillissement aangevraagd.
Kral probeerde de afgelopen jaren als laatste keten van fotozaken het hoofd boven water te houden tegen de wassende stroom van de digitale fotografie: steeds minder rolletjes te ontwikkelen, steeds meer zaken die via internet fotomateriaal en camera’s verkopen, en een algehele prijzenslag in de consumentenelektronica.

Het concern telde 120 vestigingen. In hoeverre deze op andere wijze kunnen worden voortgezet is onduidelijk.

Klanten die rolletjes ter ontwikkeling hebben aangeboden kunnen zich melden bij de curatoren, die binnen veertien dagen antwoord beloven: ‘Teneinde inzicht te krijgen in de eigendommen van klanten (o.a. filmrolletjes, reparatiegoederen e.d.) welke momenteel in bewerking zijn bij een van de Kral vestigingen, verzoeken wij u dit formulier zorgvuldig in te vullen en aan ons te verzenden e.e.a op de aangegeven wijze.’

Mededeling van de curatoren op www.kralklanten.nl