Kunst kopen doe je in de Bijenkorf

We Like Art is door de Bijenkorf uitgenodigd om hedendaagse kunst onder de aandacht te brengen van het publiek. Zij maakten een selectie van 64 kunstwerken, grotendeels geprijsd onder de 1.500 euro. De presentatie is te zien tot en met 5 mei 2013.
Initiatiefnemers Michiel Hogenboom en Carolien Smit van We Like Art bespreken op hun website om de paar dagen een betaalbaar kunstwerk van een toonaangevende kunstenaar. Op de vierde verdieping van de Bijenkorf hebben zij een presentatie gemaakt op twee grote wanden, met betaalbare kunstwerken van zowel nationaal als internationaal talent en van gevestigde en opkomende kunstenaars.

Kunst in de Bijenkorf kent een lange traditie. Zo toonden de Cobra schilders hun werk in het warenhuis en richtte Benno Premsela met verschillende kunstenaars en vormgevers de Bijenkorf in. De presentatie die We Like Art heeft samengesteld bestaat uit fotografie, aquarel en schilderkunst maar ook een sculptuur uit de 3d-printer en is gemaakt door de volgende makers:

Ina van Zyl, Anouk Kruithof, Ann Pettersson, Paul Kooiker, Jasper de Beijer, Malin Persson, Joncquil, Sofie van Dam, Linda van Boven, Marleen Sleeuwits, Gerco de Ruijter, Carolien Stikker, Popel Coumou, Charlotte Dumas, Tim Ayres, Andre Thijssen, Isabelle Wenzel, Merijn Bolink, May Heek, Awoiska van der Molen, Marc Mulders, Mariken Wessels, V&B, Diana Scherer, Natascha Libbert, Frederique Masselink van Rijn, Micha Patiniott, Elspeth Diederix, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Thomas Elshuis, Koen Hauser, Maarten van Schaik, Maarten Tromp, Scarlett Hooft Graafland, Carla van de Puttelaar, Sofie van Dam, Dieuwke Spaans, Ewoud van Rijn, Roel van der Linden, Wouter van Riessen, Erik Klein Wolterink, Lilian Eliens, Juul Kraijer, Louise te Poele, Raquel van Haver, Krijn van Noordwijk en Niels Broszat.

We Like Art @ Bijenkorf
10 april – 5 mei 2013
Bijenkorf Amsterdam (4e verdieping)
Dam 1 1012 JS Amsterdam

Openingstijden:
Maandag 11.00 – 20.00
Dinsdag, woensdag 10.00 – 20.00
Donderdag, vrijdag 10.00 – 21.00
Zaterdag 09.30 – 20.00
Zondag 11.00 – 20.00

www.welikeart.nl